Stručne teme

Stručne teme

BizTasker uvodimo red u vaše poslovanje

Novi proizvod

BizTasker objedinjuje upravljanje zadacima, projektima i dokumentima kroz jedinstvenu poslovnu platformu.

 - 28. veljače 2021
time-300x292

Efikasnost i/ili učinkovitost. Isto?

Zašto to nije samo lingvističko pitanje i zašto nije dobro rabiti samo jedan izraz ? Jednostavno zato što netko može biti efikasan ali ne i učinkovit. I vice versa. Dobro je to znati i razlikovati – jer da bi bio uspješan moraš biti i efikasan i učinkovit.

 - 3. veljače 2018
EMoney

Elektronički novac

Gotovinsko i transakcijsko plaćanje više nisu dovoljni, traži se i elektronički novac.Općenita općeprihvaćena definicija elektroničkog novca ne postoji. Banka za međunarodna poravnanja potvrđuje da je elektronički novac teško definirati jer utjelovljuje specifična tehnološka i ekonomska obilježja.

 - 5. lipnja 2017
efficiency

Mantra o efikasnosti

Efikasnost kao pojam krije u sebi dvojaka, potpuno suprotna značenja. Jedni ga slave kao božanstvo, srce i kotač kapitalističkog progresa, bogatstva i moći ljudske vrste.

 - 2. travnja 2017
sciencemanagement

Znanstveni menadžment i tejlorizam

Frederick Winslow Taylor (1856 – 1915) , američki inženjer strojarstva, otac naučnog mendžmenta i uopće jedan od prvih menadžment konzultanata na svijetu. Knjiga (1911) “Principi naučnog menadžmenta“.

 - 29. ožujka 2017
factory

Pojava tvornica

Mjesto koje se obično sastoji od jedne ili više zgrada, u kojima su smješteni ljudi i strojevi i gdje se vrši proizvodnja dobara nazivamo tvornicom.

 - 17. ožujka 2017
adamsmith

Adam Smith ili kako je sve počelo

Kada je Adam Smith 1776 dovršio „Bogatstvo nacija“ (The Wealth of Nations) vjerojatno najpoznatiju ekonomsku knjigu svih vremena koju mnogi po značaju stavljaju na istu policu sa knjigama druga dva velika Britanca, Newtonovim Matematičkim principima filozofije prirode i Darwinovom Postanku vrsta, prva industrijska revolucija je bila u samim počecima.

 - 27. veljače 2017

Nazovite nas i pokrenimo

  • Projekt upravljanja poslovnim procesima
  • Projekt upravljanja poslovnom dokumentacijom
  • Projekt adaptivnog upravljanja

Ne želimo prodavati - želimo Vam pomoći u rješavanju problema.
Pogledajte KAKO RADIMO

Citati

BIZ.PRO d.o.o.

Tina Ujevića 2
51000 Rijeka

© Biz.Pro d.o.o. 2017